Головна Новини Світові ринки ФАО підвищило прогноз виробництва зернових у 2018 році до 2,59 млрд тонн

ФАО підвищило прогноз виробництва зернових у 2018 році до 2,59 млрд тонн

ФАО збільшило прогнози щодо світового виробництва зерна в 2018 році до 2 591 млн тонн.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу ФАО,зниження опадів у Австралії та Канаді знизить врожайність пшениці, що, однак, повинно бути компенсоване збільшенням врожаю в Алжирі та Російській Федерації.

Очікується, що виробництво кукурудзи в США досягне свого другого найвищого рівня за обсягами, що буде більш ніж компенсувати зміни в бік зниження для Росії.

Світове виробництво рису, як очікується, зросте на 1,3%, що перевищило минулорічні високі темпи зростання, стимулювали збільшення засіяних площ в Азії, ніж очікувалося раніше, особливо в Індії.

ФАО розраховує, що в сезоні 2018/19 МР використання зернових у світі збільшиться до 2 647 млн тонн, що на 1,1% більше від прогнозованого рівня попереднього року. Очікується, що світова торгівля зерновими буде приблизно 417 млн тонн, що на 1% менше, ніж рекордний рівень закупівельного сезону 2017/18. Очікується, що обсяги міжнародної торгівлі пшеницею та рисом зменшаться, а для кукурудзи збільшиться.

Світові запаси зернових до кінця сезону 2019 року прогнозуються на рівні 751,3 млн. тонн, що на 7% нижче їх рекордного рівня відкриття, при значному скороченні запасу пшениці, що очікується в Європейському Союзі та Російській Федерації.

Перегляди: 0