Попередні спікери виявились такими популярними, що було важко вгамувати публіку і вчасно почати наш другий блок конференції “Інновації та технології в кормовиробництві”. Організаторські здібності модератора цього блоку Віктора Тимченка, президента Української асоціації виробників та переробників сої захоплюють. Блок відкрив Віктор Дмитроц, директор з виробництва компанії ТОВ “ПВІ-Україна”, яка є часткою компанії Przedsiebiorstwo Wdrozeniowo-Innowacyjne (PWI) Andrzej Bogdanowicz (Польща), яка є власником торгвої марки DOSSCHE. Він розповів про столітній досвід фірми-засновника і про те як на його основі було розпочато випуск продукції вже й в Україні лише з використанням імпортованої високотехнологічної полікомпонентної сировини та високоякісної сільськогосподарської продукції провідних вітчизняних виробників.
Наступне слово підхопив другий спікер блоку Ярослав Бардін, директор НПО “Укрсорго”, з темою виступу “Комбікорм з сорго для годування сільськогосподарських тварин”. Почав свій виступ із запитання: сорго чи кукурудза? Що виграють тваринники, якщо замінять кукурудзу на сорго? Пригадали про торговельну війну США з Китаєм і про те місце, яке в цьому конфлікті може зайняти Україна. А чи знали Ви, що сорго може стати справжньою знахідкою для засушливих Південних регіонів? Наступне підняте питання: чи заробляє Україна на зерні? Відповідь – ні! Хочете дізнатися чому? Приходьте на наші конференції ) Закінчив виступ наш спікер запрошенням присутніх до себе на поле, тоді все стане зрозумілим й говорити вже не буде про що! Після черги запитань та відповідей на них слово взяв модератор блоку Віктор Ткаченко з доповіддю “Байпаспродукти – нові напрямки в системі виробництва кормів для ВРХ”. Його слово підхопив останній спікер блоку Леонід Подобєд, доктор с/г наук, професор, завідувач відділом годування, фізіології тварин та кормовиробництва Інституту Тваринноведення НААН. Його виступ почався сумною тезою: “Населення землі зростає! Маю питання – чи зможуть наші нащадки через 50 років дозволити собі споживати молоко, яйця, м’ясо? То будуть часи, коли людина почне конкурувати з тваринами за їжу. Курка, свиня, корова – вони всі також споживають зерно. При цьому посівні площі скорочуються, а потреби лише зростають. Виграє лише той, хто зможе бути ефективним”. Його емоційний виступ викликав надзвичайний інтерес. Публіка не хотіла його відпускати навіть жертвуючи смачним і таким бажаним обідом )