Нішеві культури. Проблеми та перспективи 2019

II конференція

НІШЕВІ КУЛЬТУРИ. ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Україна може стати світовим лідером з вирощування та перероблення амаранту

Україна має кліматичні та економічні передумови для того, щоб стати світовим лідером з вирощування та перероблення амаранту.

Зокрема, в нас є достатня кількість ефективних температур для вирощування найбільш врожайних сортів амаранту з тривалим періодом вегетації, потенціал яких на гарному агрофоні сягає 50 ц/га.

Українські родючі ґрунти дозволяють отримати товарне насіння культури, яке за вмістом жиру та макроелементів перевищує індійське, пакистанське або перуанське.

Крім цього, наша країна має зручне розташування і логістично наближена до європейського ринку, де спостерігається попит на продукцію з амаранту.

Сьогодні вже розроблені вітчизняні технології переробки амаранту, які дозволяють з тонни насіння отримати 40 л олії, 350 кг шліфованої крупи, 400 кг нативного борошна. Решта – макуха із зародків. Це дає можливість реалізовувати продукцію за конкурентними цінами в усьому світі.

Про вирощування та перероблення амаранту в Україні, перспективи розвитку цієї галузі та експортний потенціал амарантової продукції голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда розповість на II конференції “Нішеві культури. Проблеми та перспективи”, яку Група Компаній “ПроАгро Груп” проведе 22 травня 2019 року.

Приєднуйтесь!