Финансы и налоги в агробизнесе 2018

IV ежегодная конференция

ФИНАНСЫ И НАЛОГИ В АГРОБИЗНЕСЕ

IV щорічна аграрна фінансова конференція. Управлінська культура та координація взаємодії різних видів обліку (Блок II)

Другий блок – “Управлінська культура та координація взаємодії різних видів обліку” розпочався з представлення Олегом Клименком, керуючим компаній ПроАгро Груп його модератора Тетяну Камінську, ректора Київського кооперативного інституту бізнесу та права, д.е.н., сертифікованого професійного бухгалтера АПВ (САРА). На професійному рівні вона розповіла про важливість теми блоку та запросила до слова свого першого спікера Інну Тищенко, директора з економіки та контролінгу ГК LNZ GROUP з її темою виступу “КУЛЬТУРА УПРАВЛІНСЬКОГО ОБЛІКУ В АПК”. Основною діяльністю ГК “ЛНЗ”, є вирощування зернових та технічних культур, насіння кукурудзи та соняшнику, торгівля насінням цукрового буряку, кукурудзи, соняшника та ріпаку, засобів захисту рослин, виробництво м’яса та молока. Земельний банк групи складає 70 тис. га землі. В ГК входять близько 50 агрофірм, які поділені на 3 регіони: Шполянський, Сумський та Черкаський Лівобережний. Управлінський облік запроваджений з 2010 року. Оскільки базою для роботи є управлінський облік, дуже важливо, щоб він відповідав необхідним вимогам та був деталізований у необхідному вигляді. У цій компанії ведеться УО у програмі 1-С (версія 8.3), яку доповнено такими важливими блоками, як Біологічні активи; Транспорт; Паї. Це надає додаткові можливості для покращення УО. Інна Тищенко також підняла тему про нестачу висококваліфікованих спеціалістів саме в галузі контролінгу в сфері обліку.

Після невеличкої дискусії модератор Тетяна Камінська представила другого спікера блоку Тетяну Кузьмич, керуючого партнера адвокатської компанії ПРАЙМ / K.A.C. GROUP з темою “КОМПЛАЄНС ТА ЙОГО ВПЛИВ НА ФІНАНСОВИЙ СТАН КОМПАНІЇ”. Комплаенс (англ. Compliance – згода, відповідність) – це внутрішній контроль за відповідністю діяльності компанії законодавству і добровільно прийнятим на себе зобов”язанням. Головна мета – виключити ризики втрати прибутку. В цьому блоці учасники могли почути все, що їх могло цікавити про банківські питання. Чому вони задають багато незручних запитань? І чому так важливо надавати відповіді на них. Що робити, щоб залишатися клієнтами банку на довгий час? Який банк обрати – вітчизняний чи закордонний? А також учасники конференції почули, що для удосконалення роботи працівників банку при проведенні фінансового моніторингу, розроблена Система автоматизації фінансового моніторингу “AML Insighter”, яка включає в себе процеси протидії відмиванню коштів, мінімізації оподаткування та запобігання тероризму.

Третій спікер блоку Наталя Матвієнко, начальник відділу методології обліку та контролю АГРОТРЕЙД виступила з темою “АВТОМАТИЗОВАНИЙ ДОКУМЕНТООБІГ У ПОДАТКОВІЙ ТА ФІНАНСОВІЙ СФЕРАХ. ДОСВІД ГК АГРОТРЕЙД”, де зазначила, що в них успішно функціонує обліковий центр, який створений на базі їхнього підприємства. В допомогу агроному розроблено програму GPS моніторингу, де прописані інструкції його роботи. Крім того, агроном сам є відповідальний за те, щоб вказати у програмі про завершення своєї роботи, після чого всі дані потрапляють далі до центру обліку. В свою чергу обліковий центр обробляє всю інформацію, що потрапляє 1С з програми GPS моніторингу. Тобто обліковий центр повністю допомагає оцінити систему ефективності роботи працівників компанії. Ще одним лайфхаком облікового центру є робота бухгалтера на комп’ютері з двома моніторами, що значно полегшує обробляти інформацію. ЇЇ виступ був дуже затребуваний. Шквал запитань не відпускали спікера від трибуни, але дотримуючись регламенту, гості були запрошені продовжити обговорювати актуальні питання на балконі залу за смачним обідом.

Новости мероприятия

IV Ежегодная конференция “Финансы и налоги в агробизнесе 2018” продует в Киеве 14 сентября 2018 г.

14 вересня у Києві відбулася IV щорічна Аграрна фінансова конференція

IV щорічна аграрна фінансова конференція. Стратегії управління фінансовими потоками та ефективне залучення коштів (Блок III)

IV щорічна аграрна фінансова конференція. Управлінська культура та координація взаємодії різних видів обліку (Блок II)

IV щорічна аграрна фінансова конференція. Земельні та податкові питання в АПК (Блок I)

“Професійний управлінський облік допомагає виявляти невигідні проекті, скорочує затрати на вирощування та може збільшити виробництво в тваринництві майже на 25 млн. грн.”, – Інна Тищенко, директор з економіки та контролінгу ГК LNZ

“Несоблюдение требований комплаенс-контроля может нанести серьезные репутационные рискиукраинским экспортерам”, – Татьяна Кузьмич, партнер K.A.C. GROUP