Агрохимия и семена 2018

Конференція

АГРОХІМІЯ ТА НАСІННЯ 2018

Чому Україні варто відмовитися від заборонених до використання в ЄС пестицидів на конференції “Агрохімія та насіння 2018” розповість експерт ринку ЗЗР І.Герасименко

З 20 вересня 2019 року система безпеки харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх українських підприємствах. Це стосуватиметься не лише великих підприємств, а і тих, хто має малі потужності, діяльність яких так чи інакше пов”язана з харчовими продуктами.

“Якщо будуть знайдені залишки недозволених препаратів у кінцевій продукції виробника, то компанія виробник чи постачальник будуть мати або штрафні санкції за невідповідність вимогам контракту, або партія товару буде повернута з вимогою заміни товару без вміщення залишків шкідливих речовин”, – коментує заступник директора, аналітик аграрного ринку компанії ПроАгро Марія Колесник.

В Україні використовується близько двадцяти діючих речовин пестицидів, заборонених в країнах ЄС. Якщо ми не будемо завчасно думати про те, де і яким чином реалізувати свою продукцію, то таке використання може стати на заваді у виконанні договорів по поставкам через певну невідповідність якісних показників.

З вересня НАССР мають відповідати і малі виробники, і відповідно має контролюватися весь ланцюг їхнього виробництва. Зокрема, тепер стане необхідним контролювати чим харчується їхня худоба.

“Про майбутнє треба замислюватись вже сьогодні. З чого ми можемо почати? Хоча б з того, що ми маємо замінювати використання недозволених в ЄС препаратів, зареєстрованим та дозволеним аналогом” – радить Ігор Герасименко, експерт ринку ЗЗР AGRAVERY.

Більш детально про заборонені до застосування в ЄС препарати та їх аналоги І.Герасименко розповість 14 листопада під час конференції “Агрохімія та насіння 2018”, яка відбудеться у Київському Гольф Центрі (пр-т Героїв Сталінграда, 10). Поспішайте зареєструватися і отримати інформацію з перших вуст!