Аграрная юридическая конференция 2018

III ежегодная

АГРАРНАЯ ЮРИДИЧЕСКАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ

Про особливості корпоративного управління розповість Олександр Водзінський, член Ради директорів, директор з правових питань Корпорації “Сварог Вест Груп”

Акціонерні договори, як новий інструмент врегулювання відносин між учасниками господарських товариств

Інвестиційний клімат в Україні зазнає змін. Цьому сприяють зміни в законодавстві, що сприяють поліпшенню умов ведення підприємницької діяльності.

Прийняття закону про Товариства з обмеженою відповідальністю та Товариства з додатковою відповідальністю стане логічним продовженням розвитку змін українського законодавства, розпочатого прийняттям Закону України “Про акціонерні товариства”.

На шляху до створення сприятливих умов господарювання в умовах ринкової економіки важливим чинником є розвиток культури корпоративного управління. Не останнім моментом у створенні диспозитивного середовища у корпоративному управління відзначається введення інституту корпоративного (акціонерного) договору, як незалежного інструменту врегулювання відносин між учасниками товариств.

“Новизна корпоративного договору в українському законодавстві не означає, що українські правознавці не стикалися з таким поняттям у своїй роботі. Для практикуючих юристів, що мають справу з іноземними юрисдикціями (особливо з юрисдикціями, що регулюються англійським правом) такий вид договору відомий під назвою саме “shareholders’ agreement”.

На перший погляд може скластися думка, що введенням інституту корпоративних договорів законодавець допустив існування конфлікту у правовідносинах між статутом товариства та договором. Існування двох, зачасту суперечливих та конфліктуючих між собою документів, що регулюють відносини між учасниками, не сприятиме розвитку корпоративного управління. Проте відмінності між цими актами нівелюють внутрішній конфлікт.” Надати гнучкості у питаннях корпоративного управління господарськими товариствами допоможе Член Ради директорів, Директор з правових питань Корпорації “Сварог Вест Груп” Олександр Водзінський.

Більш докладніше про особливості корпоративного управління Олександр Водзінський розповість під час виступу в рамках IІI щорічної конференції аграрних юристів, яка відбудеться 31 жовтня п.р. в м. Києві (вул. Хрещатик, 7, конференц-зала Admiral Hall).

Поспішайте зареєструватися і отримати важливу інформацію з перших вуст!

Новости мероприятия

Інформаційна компанія “ПроАгро Груп” провела III щорічну Аграрну юридичну конференцію

IІI Щорічна Конференція аграрних юристів, яку організувала компанія “ПроАгро”, відбудеться 31 жовтня 2018 року у Києві

Які рейдерські методи та схеми стають на заваді аграріям в “гарячий” сезон?

Про наслідки для компанії від неправомірних рейдерських дій розповість генеральний директор групи компаній “Росток-Холдинг” Валерій Ласьков

Про особливості залучення приватного сектору до державного контролю та нагляду в сфері фітосанітарії розповість президент Фітосанітарної асоціації України, Владислав Седик

Про адаптування дійсного Статуту до нового Закону України “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю” розповість керівник юридичного відділу Аграрної Компанії “ЗОРЯ”, Аліна Нікончук

Про тонкощі оформлення землі під багаторічні насадження розповість керівник юридичного департаменту Аграрного холдингу “Галс Агро” Юлія Савченко

За яких умов продажу земельних ділянок можливо зберегти аграрну та переробну галузь в Україні, – директор з юридичних питань агропромислового холдингу “Астарта-Київ” Лілія Тімакіна.

Про особливості корпоративного управління розповість Олександр Водзінський, член Ради директорів, директор з правових питань Корпорації “Сварог Вест Груп”