Ризики та протидія шахрайству 2019

V Конференція

Ризики та протидія шахрайству 2019

Інтерграція вимог економічної безпеки в бізнес-процеси агротрейдингу

Безпековий аудит є одним із важливих заходів для визначення рівня захищеності підприємства та пошуку його слабких місць.

Як зауважують у компанії Fenix Agro, під для успішного аудиту необхідне прагнення керівництва до виконання рекомендацій по усуненню факторів, що є ризиковими чи потенційно ризиковими. Лише за таких умов стає можливим попередження максимальної кількості ризиків.

Загалом безпековий аудит охоплює такі аспекти діяльності компанії:

  • статут, правові форми та повноваження;
  • договірні відносини;
  • кадри та персонал;
  • фінанси та економіка;
  • ІТ-галузь.

Основна форма отримання інформації – інтерв’ю з працівниками відповідних підрозділів. На стадії планування інтерв’ю важливо визначитись з ключовими особами на напрямках діяльності, типовими операціями, щоб уникнути дублювання вивчення однотипних процесів. Після отримання інформації по напрямку є можливість визначити слабкі ланки та ризикові процеси та розробити рекомендацій по їх усуненню.

Важливим аспектом впровадження рекомендацій в компанії Fenix Agro є те, що керівниками підприємства максимально враховано та надано дозвіл, людські та фінансові ресурси на виконання всіх можливих заходів.

Про розроблені рекомендації за результатами аудиту та про шлях їх впровадження у своїй доповіді “Інтерграція вимог економічної безпеки в бізнес процеси агротрейдингу” розповість керівник служби економічної безпеки компанії Fenix Agro Ігор Петровський на конференції “Ризики та протидія шахрайству 2019”, що відбудеться в Києві 16 квітня.