Головна Новини Новини компаній СФГ “Вікторія” побудує холодильно-сортувальний логістичний комплекс для кісточкових

СФГ “Вікторія” побудує холодильно-сортувальний логістичний комплекс для кісточкових

Агропідприємство “Вікторія” (Одеська область) у 2019 році планує побудувати холодильно-сортувальний логістичний комплекс для кісточкової продукції, передусім черешні.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на AgroTimes, господарство має 85 га інтенсивних садів черешні. Молоді насадження за рік-два увійдуть у товарне плодоношення. Тому “Вікторія” хоче якісно готувати плоди до продажу та налагодити пряму співпрацю з супермаркетами.

Надалі в господарстві зосередяться лише на кісточкових фруктах.

“Від яблука ми хочемо відійти, адже гарні яблука можна вирощувати й на Вінниччині, а от гарний абрикос, черешню й персик – лише у нашій зоні”, – наголосив агроном “Вікторії” Максим Бойко.

Він також розповів, що у дальшій перспективі господарство планує поставити сушку для плодів сливи і, можливо, абрикоса.

А насадження персика інтенсифікують: старі поступово викорчують і замість них закладуть нові, на підщепі GF 677, використавши сучасні й транспортабельні сорти.

Довідка. СФГ “Вікторія” (Одеська область) має в обробітку близько 4 тис. га. Займається садівництвом (яблуня, черешня, слива, персик, абрикос), вирощує зернові та технічні культури, виноград технічних сортів, томати й кавуни.

Перегляди: 1