Головна Новини Новини компаній Саудівська компанія SALIC придбала агрохолдинг “Мрія”

Саудівська компанія SALIC придбала агрохолдинг “Мрія”

Саудівська інвестиційна компанія SALIC придбала агрохолдинг “Мрія”, уклавши таким чином найбільший контракт у сільськогосподарському секторі за всю історію незалежності.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на “Укрінформ”, про це заявив Президент Петро Порошенко на церемонії підписання угоди між компаніями Mriya Farming PLC та SALIC.

“Рішення SALIC придбати агрохолдинг “Мрія” є надзвичайно важливою подією і демонструє готовність іноземних інвесторів укладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі і в ставленні інвесторів до нашої держави”, – сказав Порошенко.

За його словами, SALIC є власністю суверенного фонду Саудівської Аравії, і є сьогодні одним із найбільших у світі інвесторів у сфері сільськогосподарського бізнесу у світі.

Президент підкреслив, що угода SALIC з “Мрією” є найбільшим контрактом, найбільшою купівлею у сільськогосподарському секторі за всю історію незалежної України, а також загалом першою інвестицією в українську економіку “такого масштабу” після початку російської агресії у 2014 році.

“Цей контракт не означає купівлю української землі. Він означає купівлю українських активів, підвищення рівня інвестицій в український аграрний комплекс і підвищення рівня технологій, які приходять зараз в Україну”, – наголосив Порошенко.

Глава держави додав, що ці іноземні інвестиції сприятимуть підвищенню врожайності, експорту, надходження валютної виручки в Україну та створенню нових високооплачуваних робочих місць.

Перегляди: 1