Головна Новини Новини компаній Гнідавський цукровий завод запустив німецькі фільтр-преси

Гнідавський цукровий завод запустив німецькі фільтр-преси

Гнідавський цукровий завод встановив нові фільтр-преси для фільтрування суспензії німецької фірми Putsch.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу компанії, проект стартував ще у грудні минулого року.

Зазначається, що раніше процес проходив на вакуумних фільтрах, однак обладнання вже застаріло та тягнуло за собою відповідні втрати цукру, тому на підприємстві прийняли рішення про встановлення сучасного обладнання.

“Сам проект для нас зробила польська фірма POLIMEX, а вже українські фірми займаються монтажем обладнання. Робота цих фільтрпресів скоротить втрати цукру в дефекаті майже в 4 рази за рахунок кращих більш сучасних технологій, а також суттєво змінить водооборот на підприємстві”, – зауважив заступник голови з питань інвестицій Гліб Галькевич.

За його словами, якщо раніше на вакуум-фільтрах підприємство отримувало дефекаційний осад, який потрібно було розбавити водою, щоб відправити його на відстійники, звідки його забирають сільгосппідприємства, то цього сезону цей осад має сипучу структуру і підприємства мають можливість забирати його як цінне мінеральне добриво.

Крім цього, встановлення новітнього обладнання дасть можливість замкнути цикл конденсатної води, що зменшить об’єми використання свіжої води.

Перегляди: 0