Головна Новини Новини компаній Grossdorf відкриє завод із виробництва добрив у Вінницькій області

Grossdorf відкриє завод із виробництва добрив у Вінницькій області

Компанія Grossdorf відкриє в середині грудня завод із виробництва рідких добрив КАС поблизу Хмільника у Вінницькій області.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу компанії, потужність підприємства складе 70 тис. тонн на рік, а обсяг зберігання – 3 тис. тонн.

До кінця року потужності Grossdorf із виробництва КАС сягнуть 480 тис. тонн, зазначив комерційний директор компанії Сергій Рубан.

Протягом останнього року стратегія Grossdorf дещо змінилася. Якщо раніше акцент робився на залізничних перевезеннях, то зараз планують побудувати заводи в основних регіонах, які мають значну потребу в добривах. Це вже третій завод, який група Grossdorf запустить в цьому році.

За словами Сергія Рубана, компанія рухається в регіони, де “Укрзалізниця” має труднощі з доставкою товару.

“Ми самі будуємо наші заводи і самі їх експлуатуємо. Крім насосів, все обладнання українського виробництва”, – додав комерційний директор.

У 2019 році заплановано відкрити ще три підприємства з виготовлення КАС і два підприємства з виробництва компактованих добрив. Загальна виробнича потужність компанії в Україні до кінця 2019 року становитиме 700-800 тис. тонн рідких і 200-250 тис. тонн компактованих добрив.

“Ми розуміємо, що найближчі два роки ПАТ” Укрзалізниця “буде мати проблеми із забезпеченням рухомого складу, нових цистерн і тепловозів. Законопроект про приватну тязі був провалений у Верховній Раді, тому питання реформування цього державного монополіста знову відкладений”, – зауважили в компаныъ.

Сьогодні група компаній оперує парком зі 150 цистерн для перевезення рідких добрив.

Перегляди: 0