Головна Новини Новини компаній Книга рекордів України зафіксувала рекордний врожай сорго, що виростили з UKRAVIT

Книга рекордів України зафіксувала рекордний врожай сорго, що виростили з UKRAVIT

“Книга рекордів України” поповнилася новим досягненням: у цьому сезоні завдяки “Технології Бардина-Чикалюка вирощування сорго”, розробленої спеціалістами ТОВ “НВТ “УКРСОРГО” з використанням препаратів “UKRAVIT”, вдалося зібрати рекордний врожай зерна сорго.

Рекорд був зафіксований 20 вересня в с. Маківка на Київщині представником Національного проекту “Книга рекордів України” у присутності спеціалістів “УКРСОРГО”, преси, представників громадських організацій, державних органів місцевого самоврядування та фермерів. Якість вирощеного зерна підтвердила сертифікована лабораторія м. Рокитне.

Усього з облікової площі у 6 га було зібрано 86 580 кг, що в перерахунку на 1 гектар становить 14,43 т/га. Для порівняння, середня врожайність зерна сорго по Україні становить 3,5 т/га.

За словами генерального директора ТОВ “НВТ “УКРСОРГО”, к.б.н. Ярослава Бардина, сорго – перспективна для України культура; вже сьогодні вона є найближчим конкурентом зерновій кукурудзі. Однак для досягнення максимальної врожайності цієї культури необхідно дотримуватись розробленої технологію вирощування.

У розробці технології вирощування сорго ми використали препарати виробництва ГК “UKRAVIT”, а саме – гербіцид Варяг, інсектицид Хлорпірівіт-Агро та десикант Десикант. Вони відповідають найвищим світовим стандартам якості і забезпечують культурі максимальний захист від шкідливих організмів. Господарства, які частково або повністю перейшли на цю технологію вирощування, вже сьогодні отримують врожай від 6 до 12 т/га. Однак ми не збираємося зупинятися на досягнутому: мета ТОВ “НВТ “УКРСОРГО” спільно з “UKRAVIT” – досягти врожайності не менше 20 тонн з гектара вже у 2019 році. Для цього ми спільно продовжуємо працювати над інноваційними системами захисту цієї культури”.

Перегляди: 1