Головна Новини Новини компаній UKRAVIT організувала семінар для українських виноградарів у Молдові

UKRAVIT організувала семінар для українських виноградарів у Молдові

Стародавня приказка говорить, що поки не вклонишся триста разів кожній лозі, не отримаєш гарного врожаю. Але сучасні виноградарі мають інший рецепт успіху: замість вклонятися землі вони застосовують комплексні технології вирощування й охоче діляться своїм досвідом з колегами. І семінар, який 24 – 27 жовтня зібрав у Молдові передових виноградарів України та Молдови, не став винятком.

У ході семінару фахівці “Коблево”, “Таврії”, “Чорноморської перлини” та інших господарств із Півдня України відвідали найкращі виноробні підприємства Молдови – “Крікова”, “Асконі”, “Мімі”, “Пуркар”. Українські виробники побували у найстаріших в країні виноробних господарствах, оцінили рівень виробництва, дізналися про проблеми, з якими найчастіше стикаються при вирощуванні винограду в Молдові, а також про системи захисту та підживлення, які дозволяють цих проблем уникати.

Натомість, вони поділилися з колегами своїм досвідом вирощування винограду. Завдяки “Інституту здоров’я рослин”, який відкрився в Україні у червні цього року, до їхніх послуг комплексний технологічний та агробіологічний сервіс. Науковці та технологічні експерти розробляють індивідуальні системи захисту та підживлення винограду та супроводжують їх у процесі застосування. А можливості унікального демоцентру при Інституті дозволяють попередньо протестувати систему в кліматичних умовах будь-якого регіону чи навіть країни. Тож неважливо, вирощуєте ви виноград в Україні чи Молдові, – системи захисту та живлення від “Інституту здоров’я рослин” допоможуть захистити виноградники і отримати гарний врожай.

Перегляди: 0