Головна Новини Новини компаній “Грін Тім” цього року зібрав 172 тонн батату

“Грін Тім” цього року зібрав 172 тонн батату

Господарство “Дніпровська перлина”, що входить в структуру компанії “Грін Тім”, цього року зібрала 172 тонн батату з 8,5 га.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Новий день”, про це розповів директор сільгосппідприємства Віталій Полотнянко.

За його словами, цього року врожайність батату склала близько 20 тонн/га.

“Це непогано, але нам є до чого прагнути: в країнах на півдні Європи, наприклад Іспанії, отримують і по 40 тонн/га. Але ми ще тільки відпрацьовуємо агротехнологію, яка має свої особливості”, – зауважив Полотнянко.

За його словами, бульби батату треба пророщувати не в полі, а в теплиці, починаючи з березня. Однак у нього є і свої переваги: колорадський жук, який знищує картопля, батат не чіпає. Також він не вимагає обробки дорогими інсектицидами.

З бататом господарство експериментує вже три роки. Починали з кількох соток, а на наступний рік планує збільшити площі під цією культурою до 30 га, додавши до нинішніх чотирьох сортам ще кілька.

Половина врожаю батату піде на експорт в Великобританію, а решта (за винятком посадкового матеріалу) розпродадуть в Україні.

Перегляди: 0