Головна Новини Новини компаній У Маріупольському порту виконано заплановане завдання по днопоглибленню

У Маріупольському порту виконано заплановане завдання по днопоглибленню

У Маріупольському порту земснаряд “Меотида” з початку навігації 2018 року вилучив понад 350 тис. куб. м ґрунту, що складає понад 100% від плану експлуатаційного днопоглиблення власним флотом АМПУ в порту Маріуполь на поточний рік.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу АМПУ, експлуатаційне днопоглиблення підхідного каналу Вугільної гавані Маріупольського порту розпочато наприкінці грудня 2017 року. Роботи виконувалися на ділянці, протяжність якої складає близько 15 км.

Робота земснаряду дозволила зберегти мінімально необхідні умови для безпеки мореплавства та завантаження суден у Маріупольському порту. Але, незважаючи на прикладені зусилля, ситуація з глибинами на підхідному каналі Вугільної гавані все ще залишається складною.

Станом на сьогодні загальний обсяг днопоглиблення, необхідний для повернення до прохідної осадки 8 м, складає ще понад 1,5 млн куб. м.

“За підсумками дев”яти місяців поточного року понад 85% вантажів Маріупольського порту складає експорт української продукції на зовнішні ринки. Незважаючи на ускладнення ситуації з проходженням Керченської протоки з весни 2018 року кількість суднозаходів в порт залишається приблизно на рівні минулого року. Цього вдалося досягти зокрема й завдяки днопоглиблювальним роботам. Зараз “Меотида” готується до переходу в порт Бердянськ, де вона з наступного тижня також буде здійснювати роботи з експлуатаційного днопоглиблення на лімітуючій ділянці підхідного каналу”, – зауважив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Він також додав, що для доведення рівня глибин в Маріупольському та Бердянському портах до паспортних показників та подальшого їх підтримання, одного земснаряду недостатньо. Тому АМПУ постійно намагається залучити до цих робіт спеціалізовані підрядні організації.

Перегляди: 0