Головна Новини Новини компаній “Нібулон” незабаром запустить два нові склади суднобудівного заводу

“Нібулон” незабаром запустить два нові склади суднобудівного заводу

На суднобудівно-судноремонтному заводі компанії “Нібулон” тривають останні роботи з підготовки до введення в експлуатацію двох нових складів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, мова йде про склади ізоляційного обладнання (звукова, протипожежна ізоляція суден тощо) та лакофарбових матеріалів.

Нові об’єкти суднобудівного підприємства збудовані у рамках чергового етапу реконструкції, що проходить за підтримки таких провідних міжнародних фінансових установ, як European Investment Bank та European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Наразі в складах завершуються внутрішні оздоблювальні роботи, у тому числі облаштування кімнати комірника необхідними меблями та обладнанням. У завершальній стадії і роботи з благоустрою прилеглої території.

Паралельно з цим фахівці компанії вже подали в Державну архітектурно-будівельну інспекцію України документи на введення новозбудованих складів в експлуатацію.

У рамках масштабної реконструкції на нібулонівській верфі також триває перебудова сліпу, а саме будівництво додаткових шести стапельних колій №11-16 та підйомно-спускових колій №10-15, що надасть можливість підприємству будувати і обслуговувати повнокомплектні судна довжиною вже в 140 метрів.

На сьогодні виконано на 80% засипку основи під монолітні балки підйомно-спускових колій, довжина якої 72 м, ширина – 40 м. На виконання цих робіт було завезено близько 20 тис. тонн каміння і щебеню та змонтовано 24 підрейкових залізобетонних балки. Також завершується будівництво підпорного пірсу, для чого було придбано біля 800 м металевого шпунта.

Загалом у будівельних роботах на суднобудівно-судноремонтному заводі “Нібулону” задіяно понад 10 підрядних організацій, більшість з яких співпрацюють з компанією вже досить давно.

Перегляди: 0