Головна Новини Новини компаній “Укрзалізниця” в листопаді перевезла 3,4 млн тонн зерна

“Укрзалізниця” в листопаді перевезла 3,4 млн тонн зерна

В листопаді “Укрзалізниця” перевезлаа 3,425 млн тонн зернових і продуктів їх переробки, що на 5,2% вище аналогічного періоду минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Zernovoz.in.ua, цей показник є рекордним результатом відправок у поточному році.

“Проте в цілому, в порівнянні з торішніми показниками 11 місяців як і раніше зберігається спад перевезень зерна залізницею. Всього з початку 2018 р. “Укрзалізниця” відправила 30,2 млн. тонн зернових, що на 11% нижче показника аналогічного періоду минулого року”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що експортні відправки збільшилися до 2,87 млн. тонн (+316 тис. тонн), з яких 2,72 млн тонн було доставлено вагонами-зерновозами.

Зростання обсягів зернового експорту залізницею відбулося за рахунок суттєвого збільшення відвантажень української кукурудзи нового врожаю, на частку якої припало до 67% всіх вагонних відправок і склало 2,355 млн. тонн. Пшениці в листопаді 2018 р. було відвантажено понад 553 тис. тонн, з часткою 15,7% в загальному вантажообігу зерна. Відправки ячменю склали 42,3 тис. тонн.

“Внутрішні перевезення зерна в листопаді залишилися на рівні минулого року і, за нашими оцінками, склали 486 тис. тонн. У сегменті імпорту в листопаді було перевезено 7,9 тис. тонн. Транзит зерна по території України склав 55 тис. тонн”, – додали в повідомленні.

Перегляди: 0