Головна Новини Новини компаній Grain Alliance призупинив будівництво млина

Grain Alliance призупинив будівництво млина

Компанія Grain Alliance призупинила роботу за проектом будівництва борошномельного комплексу.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Latifundist, про це повідомив генеральний виконавчий директор Grain Alliance Євген Радовенюк.

“Раніше вклали туди невеликі інвестиції, вивчили тему, планували його запустити, але коли оцінили зміну глобальних тенденцій, вирішили трохи почекати. Не складається зараз економіка”, – розповів він.

За його словами, якщо подивитися на глобальну тенденцію на ринку борошна, то за останній рік ситуація стала гіршою, ніж була в 2017 році.

“Тому що, по-перше, в 2018 році була невелика проблема з сировиною. По-друге, маржинальність за цим напрямком пішла вниз. До того ж, наш північний сусід оголосив про величезні субсидії для розвитку цієї галузі. Тому неможливо буде без субсидій боротися і входити в глобальні ринки в той час, як сусід буде йти з величезною державною підтримкою”, – пояснив Євген Радовенюк.

Довідка. Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних складають 200 тис. тонн. 100% акцій української “Баришівської зернової компанії” належить шведській холдингової компанії Grain Alliance.

Перегляди: 0