Головна Новини Новини компаній “Кернел” сформував перший ступеневий маршрут для спільного перевезення зерна

“Кернел” сформував перший ступеневий маршрут для спільного перевезення зерна

На базі онлайн-платформи Transithub агрохолдингу “Кернел” сформовано перший партнерський ступеневий маршрут перевезення зерна: 53 вагони-зерновози відправились до станції “Чорноморськ-порт”.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, одна з проблем, з якою зіткнулися українські аграрії в умовах рекордного врожаю, не тільки відсутність залізничних вагонів для перевезення продукції, а і питання повагонних відправлень.

При розподілу локомотивів УЗ віддає пріоритет тим елеваторам, на яких можна одразу завантажити рухомий склад з 54 вагонів. При цьому зерносховищ з такою потужністю в Україні лише 70. На всі інші елеватори зерновози подаються за залишковим принципом.

“Рішенням проблеми стають ступеневі маршрути, які формуються групою товаровиробників чи трейдерів на кількох елеваторах і залізничних станціях. Базою для організації таких перевезень стала онлайн-платформа Кернел Transithub. Також інформація про планування маршрутів публікується в телеграм-каналі”, – зауважили в компанії.

Завантаження першого маршруту відбулося на станціях “Кабанне” та “Рубіжне”. Всі вагони були завантажені за 30 годин, що на 18 годин швидше від запланованої норми.

Механізм створення ступеневих маршрутів ми відпрацювали спільно з Українською зерновою асоціацією відповідно до вимог Центру транспортної логістики.

Як зауважили в компанії – головна ідея та мета нашого онлайн-інструменту – самоорганізація учасників логістичного ринку. Перехід до такого формату вагонних відправок стане закінченням ери класичної моделі залізних перевезень в Україні.

Перегляди: 0