Головна Новини Новини компаній “Укрлендфармінг” за три роки наростив поголів’я великої рогатої худоби м’ясного напряму на...

“Укрлендфармінг” за три роки наростив поголів’я великої рогатої худоби м’ясного напряму на 11%

Група компаній “Укрлендфармінг” Олега Бахматюка за останні три роки збільшив поголів’я великої рогатої худоби м’ясного напряму на 11% – до 6,2 тис. голів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на УНІАН, про це повідомив директор з виробництва групи компаній “Укрлендфармінг” Василь Лобода.

“За останні три роки поголів’я великої рогатої худоби м’ясного напряму в групі компаній “Укрлендфармінг” збільшилося на 11% – з 5570 до 6200 голів, молочного налічується близько 37,5 тис. голів. І на сьогодні “Укрлендфармінг” містить найбільше поголів’я ВРХ в Україні”, – сказав Лобода.

Він зазначив, що виробництво молока при цьому за останні три роки збільшилося на 4% – до 109 тис. тонн, а жива вага реалізованої великої рогатої худоби власного виробництва м’ясного і молочних напрямів протягом року становить 5,6 тис. тонн.

За словами Лободи, для досягнення таких результатів група компаній “Укрлендфармінг” використовує новітні технології утримання великої рогатої худоби, а також працює над поліпшенням генетики стада.

“Ми випасаємо м’ясну худобу на землях малопридатних для вирощування зернових, але дуже ефективних для вирощування ВРХ. Створюємо фідлоти, спеціалізовані виробничі комплекси з великою концентрацією поголів’я, застосовуємо канадську технологію утримання, відповідно до якої тварини перебувають на свіжому повітрі протягом усього року. Ми постійно поліпшуємо генетику ВРХ. Також формуємо сучасні нетільні комплекси для отримання високопродуктивного ремонтного поголів’я”, – розповідає він. К

рім того, значно допомагає підвищити рентабельність і використання замкнутого циклу виробництва, оскільки група компаній “Укрлендфармінг” також вирощує зернові культури.

Перегляди: 4