Головна Новини Новини компаній “Дунайський аграрій” експортуватиме органічні кавуни до Німеччини

“Дунайський аграрій” експортуватиме органічні кавуни до Німеччини

Компанія “Дунайський аграрій” планує збільшити площу під органічні кавуни в два рази до 40 га і почати експорт кавунів у Німеччину і Скандинавські країни в 2019 році.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Українські новини”, про це повідомив директор “Дунайського аграрія” Роман Дяжук.

“Я задоволений урожаєм минулого року і його реалізацією, в цьому році я збільшую площі вдвічі. У 2019 році планую вже відправляти на експорт”, – сказав він.

За словами Дяжука, в 2018 році врожайність органічних кавунів склала близько 40-50 тонн/га.

Наголошується, що в минулому році багато супермаркетів України, зокрема “Сільпо”, “Велика Кишеня”, “Ашан”, реалізовували органічні кавуни компанії на внутрішньому ринку.

Крім того, “Дунайський аграрій” вирощує органічні персики на 20 га під садами, і в минулому році був отриманий перший урожай, який також відправився на реалізацію в торговельні мережі.

При цьому Дяжук зазначив, що наразі будує холодильник, і після завершення будівництва зможе експортувати також органічні персики та сливи.

Сьогодні на 2 тис. га органічної землі компанія вирощує ріпак (відведено 10% площ), пшеницю і ячмінь (45%), горох, сочевицю і нут (20-25%), просо (10%), соняшник (10%).

Перегляди: 0