Головна Новини Новини компаній “Агроліга” очікує на рекордний урожай сільгоспкультур

“Агроліга” очікує на рекордний урожай сільгоспкультур

Група компаній “Агроліга” цього року очікує на рекордний урожай сільгоспкультур.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, зараз “Агроліга” вже завершила весняну посівну кампанію, яку провели в оптимальні терміни без непередбачуваних ускладнень, повідомили в компанії.

“Як раз до завершення посівної Україну відвідав циклон із великою кількістю опадів, але без різких температурних коливань. Всі наші рослини забезпечені вологою повною мірою”, – зауважили в “Агролізі”.

Крім того, цієї зими погода була сприятливою для перезимівлі озимих, завдяки чому вони вийшли з зими в відмінному та задовільному стані на більшій частині площ. За результатами обстеження 87% посівів знаходяться в доброму стані, всі їхні показники оптимальні і не вимагають додаткових робіт. На таких посівах очікується максимальний урожай.

7% посівів знаходяться в задовільному стані, мають хоча б по одному показнику нижче оптимального. На цю групу було прийнято рішення про додаткову підгодівлі сходів мікроелементами. Для цього був придбаний сульфат магнію і здійснена листова підживлення.

Ще 6% сходів знаходяться в поганому стані. По ряду показників мають значення нижче оптимальних. З цією групою буде потрібно значні додаткові витрати для їх збереження. Буде проведена додаткова підгодівля і проведений підсівши яровими культурами.

Довідка. “Агроліга” (Харківська область) займається вирощуванням зернових культур, переробкою насіння соняшнику і молочним тваринництвом. Обробляє близько 10 тис. га земель.

Перегляди: 0