Головна Новини Новини компаній A’Spik Group не пересіватиме цукрові буряки через наслідки весняних злив

A’Spik Group не пересіватиме цукрові буряки через наслідки весняних злив

Хоч перші сходи цукрових буряків у компанії A’Spik Group частково і постраждали від рясних травневих дощів, проте необхідності у пересіві немає.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, проблемними для старокостянтинівських аграріїв після надмірних весняних опадів виявилися 200 га угідь, виділених під цукровий буряк.

“Часткове вимивання та замулення перших сходів цукрових буряків спостерігається приблизно на 20% цьогорічних посівних площ. Однак, на щастя, наслідки злив не спричинили необхідності у повторній посівній”, – констатує директор аграрного підрозділу A’Spik Group Анатолій Салашинський.

За його словами, решта сходів коренеплоду перебуває у доброму стані та не уражена хворобами й шкідниками. Нині на полях компанії вже розпочалися агрохімічні роботи для захисту паростків. Зокрема, посіви цукрових буряків обробляють гербіцидами аби запобігти росту бур’янів. Незабаром розпочнеться і профілактична обробка рослин препаратами проти шкідливих комах.

Нагадаємо, у 2019 році в земельному банку A’Spik Group під коренеплід виділили майже 1,3 тис. га. Попри те, що посівні площі цукрового буряка на теренах України цьогоріч скоротилися на 25%, старокостянтинівські аграрії зберегли сталі угіддя для цукрового буряка.

Перегляди: 0