Головна Новини Новини компаній HarvEast і UTA Group прокредитують фермерів на $1 млн

HarvEast і UTA Group прокредитують фермерів на $1 млн

Агрохолдинг HarvEast і UTA Group презентували понад 200 агровиробникам південно-східних областей України програму підтримки і розвитку фермерів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Agravery, суть програми – товарно-грошове кредитування під заставу майбутнього врожаю.

“За 30% від суми контракту HarvEast надає фермеру добрива, ЗЗР, насіння на його вибір. Потім фермер зобов’язується поставити нам продукцію. Утворюється тристоронній договір, де все прописується”, – деталізує Вадим Ворожцов, заступник директора ТОВ Світ Агро Трейд, що входить в UTA group.

Залишок фермер виплачуватиме після того як збере врожай і продасть зерно.

Як розповів Павло Плотніков, генеральний директор ТОВ “УкрТрансАгро”, ідея проекту виникла після поїздок в США, де поширена модель вертикальної інтеграції з фермерами через різноманітні об’єднання.

“Ми проаналізували наші сильні сторони, сильні сторони HarEast. У них є насіннєвий завод, тож потреба в реалізації продукції, досвід у посівах, агрономії. Вони купують собі ЗЗР, добрива і, фактично за об’єми, отримують кращу ціну. Ми в свою чергу отримаємо додаткові гарантовані об’єми зерна для перевалки та поширюємо впізнаваність терміналу в регіоні”, – пояснив він.

На програму на сезон 2019/2020 виділено $1 млн – по $500 тис. від агрохолдинга та логістичної компанії.

Перегляди: 0