Головна Новини Новини компаній На одній з агрофірм “Астарти” виявили лейкоз корів

На одній з агрофірм “Астарти” виявили лейкоз корів

На агрофірмі “Троїцька” (“Полтавазернопродукт”), яка входить в структуру агропромхолдингу “Астарта-Київ”, більш ніж у 200 корів був діагностований лейкоз.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення компанії, це серйозне інфекційне захворювання, при виявленні якого, згідно з інструкцією ветеринарного законодавства, на господарство накладається карантин без права реалізації молока.

“У цих умовах ми дійсно були змушені піти на вибракування тварин. Що стосується решти на цій фермі здорового поголів’я, то, виходячи з цілей безпеки тварин і економічної ефективності, було прийнято рішення перевезти їх на сусідню ферму в структурі “Полтавазернопродукт”, – наголошується в компанії.

Як відзначають в компанії, “Астарта-Київ” продовжує розвивати молочне тваринництво як бізнес-сегмент з акцентом на якісні показники молока, генетику і умови утримання тварин, організацію максимально ефективних умов для того, щоб підтримувати окупність тваринництва.

Довідка. Агрохолдинг “Астарта” поєднує 5 регіональних підрозділів: ТОВ “Полтавазернопродукт”, ТОВ “Агрофірма ім. Довженка”, ТОВ “Добробут” (всі – Полтавська область), ТОВ “Хмельницьке” (Вінницька область) і ТОВ “Волочиськ-Агро” (Хмельницька область). Основною діяльністю холдингу є виробництво цукру, а також вирощування й реалізація зернових і олійних культур, виробництво м’яса й молока.

Перегляди: 0