Головна Новини Новини компаній “Гадз” зупинив будівництво переробного заводу

“Гадз” зупинив будівництво переробного заводу

Фермерське господарство “Гадз” зупинило будівництво переробного заводу.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, причиною цього стали високі ставки по кредитам.

“Ми мали вже будувати переробний завод, але на рік спинилися, тому що кредити – під 18,8%, і ми боїмося зайти задалеко в кредит. Бо завжди повинен бути баланс: що ти можеш позичити чужого і що ти можеш вкласти своє. Тому часом краще спинитися на півроку, погасити тіло кредиту, а тоді рухатися вперед”, – зазначив голова спостережної ради ТзОВ “Бучачагрохлібпром” Петро Гадз.

За його словами, інвестувати можна тільки з двох джерел – з того, що господарство заробило на землі, або позичати в банку. Минулого року ціни на продукцію садівництва були невисокими, на межі собівартості. “Сподіваємося, цей рік буде абсолютно іншим”, – додав він.

Нагадаємо, у 2019 році “Гадз” планував запустити на повну потужність виробництво соків, пюре, джемів і мармеладу. Крім того, компанія заявляла про плани з розвиватку виробництво продуктів дитячого харчування з овочів і фруктів.

Довідка. “Гадз” спеціалізується на вирощуванні фруктів: яблук, груш, слив. Сад займає площу понад 600 га. Розсадник плодових дерев розташований на 50 га. Також є фруктосховище, холодильно-сортувальний комплекс загальною площею 5,25 тис. кв. м, холодильний комплекс із регульованим газовим середовищем ємністю 6,5 тис. тонн зберігання.

Перегляди: 0