Головна Новини Новини компаній AgroGeneration оскаржує в суді дострокове погашення облігацій на 1,9 млн євро

AgroGeneration оскаржує в суді дострокове погашення облігацій на 1,9 млн євро

Компанія AgroGeneration судиться з Європейським сек’юритизаційним фондом можливостей швидкого росту щодо вимоги достроково погасити облігації на суму 1,9 млн євро.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення компанії, в червні 2018 року вона підписала угоду з фондом про фінансування на суму до 20 млн євро у формі облігацій ORNANE. Максимальний термін обігу облігацій – 3 роки, форма погашення – грошова або акціями компанії.

За даними AgroGeneration, компанія в 2018 році випустила облігацій на суму 4 млн євро, а в листопаді 2018 року повідомила про припинення програми. Пізніше AgroGeneration отримала повідомлення від фонду про невиконання зобов’язань по облігаціях з проханням розірвати угоду і викупити випущені і не конвертовані облігації ORNANE на загальну суму 1,9 млн євро.

AgroGeneration вважає цей запит необгрунтованим і оскаржує його в Паризькому комерційному суді. У відповідь фонд подав позов проти AgroGeneration з вимогою погасити облігації.

Довідка. AgroGeneration заснована в 2007 році. Спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних культур, входить в п’ятірку найбільших виробників зерна і олійних культур в Україні. Земельний банк після скорочення – 70 тис. га.

Перегляди: 0