Головна Новини Новини компаній “Ніка-Тера” у 2018/19 МР майже вдвічі збільшила перевалювання зерна

“Ніка-Тера” у 2018/19 МР майже вдвічі збільшила перевалювання зерна

Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера”, що входить до групи компаній Group DF, в 2018/19 маркетинговому році перевалив 4,7 млн тонн зернових і зернобобових вантажів, що на 88% більше в порівнянні з попереднім маркетинговим сезоном.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, минулого сезону номенклатуру перевалки зернових порту склали: кукурудза – 50%, пшениця – 34%, соя – 8%, ячмінь – 5%, горох – 3%.

У 2018/19 МР “Ніка-Тера” обробила рекордну кількість сої – 350 тис. тонн, що всемеро перевищило показник за аналогічний період минулого маркетингового року.

Також в 2018-2019 маркетинговому році на експорт було відвантажено 240 судів з зерновими і зернобобовими культурами.

Всього за період з 1 липня 2018 по 30 червня 2019 року порт обробив 395 суден, а обсяг перевалки склав 7,25 млн тонн вантажів. Паралельно з зерновими і зернобобовими культурами, порт також здійснює перевалку шроту соняшнику, соняшникової олії, а також сипучих вантажів, таких як глина, хлористий калій, фосфорити та інші мінеральні вантажі.

Як зазначає керівництво порту, порту вдалося домогтися майже дворазового збільшення перевалки зернових завдяки успішній співпраці з великим числом контрагентів, відповідно розширенню номенклатури вантажів і оптимізації внутрішньопортової логістики в частині руху авто- і ж / д транспорту.

Крім того, за звітний період успішно застосовується технологія навантаження судів за прямим варіантом (без попереднього складування) безпосередньо з авто- і залізничного транспорту і малотоннажних судів з використанням плавкранів.

Перегляди: 0