Головна Новини Новини компаній Три підприємства МХП підтвердили відповідність європейським екостандартам

Три підприємства МХП підтвердили відповідність європейським екостандартам

Три підприємства агрохолдингу МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам ISCC EU.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення компанії, відповідні сертифікати в липні поточного року отримали “MHP trading FZE”, “ЛК Юкрейн Груп” і “Катеринопільський елеватор”.

“Зараз вже недостатньо, щоб елеватори і рослинницькі підприємства МХП відповідали вимогам законодавства України та кращих світових практик. Тепер за допомогою зовнішньої сертифікації та незалежних аудиторів ми також повинні упевнитися в тому, що наші постачальники ріпаку та кукурудзи, а також елеватори, які надають послуги для МХП і її незалежних партнерів, теж відповідають вимогам українського законодавства та стандартів ISCC”, – розповів головний еколог МХП Олександр Семенець.

Зазначається, що під час аудиту на відповідність вимогам стандарту ISCC EU аудитори міжнародної компанії Bureau Veritas оцінювали весь виробничо-логістичний цикл. Перевірки проходили з точки зору належного зберігання та внесення добрив постачальниками сировини, дбайливого використання і захисту земельних і водних ресурсів.

Крім цього, проводився контроль і оцінка викидів парникових газів, які утворюються в процесі вирощування зернових і олійних культур, а також в процесі їх переробки і транспортування.

Агрохолдинг і в майбутньому має намір сертифікувати свої підприємства за стандартом ISCC EU. У планах МХП також в рамках сертифікації провести необхідні виїзні аудити незалежних постачальників ріпаку, кукурудзи та підприємств, що надають послуги з їх зберігання для агрохолдингу.

“Завдання команди МХП полягає в проведенні виїзного аудиту 100% постачальників ріпаку та кукурудзи, які будуть експортовані. Така сертифікація на відповідність європейським стандартам стане каталізатором позитивних змін наших партнерів і постачальників, відкриє для них нові бізнес-можливості завдяки відповідності європейським стандартам”, – зауважив головний еколог МХП Олександр Семенець.

Перегляди: 1