Головна Новини Новини компаній Агрофірма “Лист-Ручки” пройшла третій етап органічної сертифікації

Агрофірма “Лист-Ручки” пройшла третій етап органічної сертифікації

Агрофірма “Лист-Ручки”, що входить до складу агропромислового холдингу “Астарта”, успішно пройшла чергову інспекцію сертифікаційного органу “Органік Стандарт” та підтвердила відповідність вимогам органічного виробництва перехідного періоду.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, для підприємства, яке перейшло на технології органічного землеробства у 2017 році, це третій, тобто підсумковий, рік перехідного періоду. А з наступного року агрофірма має отримати офіційний статус виробника органічної продукції.

За цей період на “Лист-Ручки” змінили технології обробітку та сівозміну, не застосовували хімічних засобів захисту рослин. Для роботи за новими стандартами була закуплена окрема техніка, в тому числі спеціальні борони для механічного обробітку полів від бур’янів, аерації ґрунту та дрібнення кірки.

“Вже у 2020 році отримаємо повноцінний сертифікат, згідно з яким зможемо вийти на європейський ринок органічної продукції. Мова йде про реалізацію культур, які вирощуються на 1,817 тис. га: пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, гречка. 30% посівних площ, за умовами ведення органічного землеробства, засіяно бобовими культурами та багаторічними травами, які відновлюють ґрунт та насичують його азотом”, – розповів директор з сільськогосподарського виробництва “Астарти” Желько Ерцег.

Він додав, що надалі інвестиції по проекту будуть спрямовувати в облаштування приміщень (ремонт існуючих зерносховищ, встановлення сушарки) для можливості прийняти весь врожай з поля та належно його зберегти, адже це ще одна важлива складова для сертифікації органічної продукції.

Перегляди: 0