Головна Новини Новини компаній Ніжинський КХП хочуть повернути у держвласність

Ніжинський КХП хочуть повернути у держвласність

Прокуратура Києва вимагає повернути у державну власність незаконно відчужений комплекс Ніжинського комбінату хлібопродуктів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу прокуратури, Ніжинський КХП відноситься до об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та, згідно Закону України, не підлягає приватизації.

Водночас, як встановлено прокуратурою міста Києва, незважаючи на встановлену законодавством заборону на відчуження вказаного майна, наприкінці 2018 року об’єкт реалізовано як податкову заставу, перепродано за ціною у 6,5 млн грн юридичним особам приватної форми власності та передано в іпотеку.

“У зв’язку з викладеним, прокуратура міста Києва звернулась до господарського суду Чернігівської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державного підприємства з позовом про визнання недійними правочинів, на підставі яких вказане майно вибуло з державної власності, витребування майна у державну власність та визнання недійсним іпотечного договору”, – заявили в прокуратурі.

Перегляди: 0