Компанія “Шафран Любимівський” планує збільшити площі спаржі до 10-12 га, щороку висаджуючи по 1-2 га.
Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Agravery, також компанія планує випускати продукт під власним брендом. Всього господарство вирощує три сорти спаржі.
Сезон збирання спаржі 2019 року вже закінчено, всього він триває близько 2-2,5 місяців. Співвласник господарства Олег Демченко зазначив, що цьогоріч урожайність була меншою ніж минулого року, на це вплинули погодні умови.
“В минулому році ми зібрали спаржі 5 тонн/га. Цього року близько 4 тонн/га. Дуже спекотно було”, – розповів фермер.
Він додав, що спаржа у компанії закладена на крапельному підземному зрошені, яке розраховано на вісім років. У господарстві вже закладено саджанці спаржі для розширення площі під урожай наступного року.