Головна Новини Новини компаній “Агротрейд” завершив збирання ранніх зернових

“Агротрейд” завершив збирання ранніх зернових

Група компаній “Агротрейд” завершила жнива ранніх зернових, які були посіяні на площі 22 тис. га.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, найбільшу площу займала озима пшениця – 19 тис. га, під ріпак виділено 2,6 тис. га і по 0,05 тис. – під озимі жито і ячмінь.

Урожайність озимої пшениці в 2019 році порівняно з 2018 роком зросла на 13,9%. Цього року переважає фуражна пшениця – 70% від врожаю, 30% складає продовольча.

За словами головного агронома “Агротрейда” Олександра Овсяника, жнива група проводила винятково орендованою технікою.

“Це дозволило не тільки заощадити кошти, а й прискорити сам процес. Найвищу урожайність озимої пшениці отримали підприємства у Сумській та Чернігівській областях”, – зауважив агроном.

Він підкреслив, що на відміну від Чернігівської області, де показники досягали майже 5 тонн/га, у Харківській області 3,5 тис. га постраждали від посухи, з якою зіткнулися аграрії по всій Україні. Через це врожайність дещо знизилася.

Під час жнив “Агротрейд” контролює роботу техніки у трьох напрямках. “В онлайн режимі ми контролювали швидкість роботи комбайнів, додатково в системі Cropio контролюємо схеми роботи техніки. Також вівся контроль втрат зерна, який здійснювали агрономи за допомогою аналітичних рамок за умови змін вологості й натури зерна”, – додав Олександр Овсяник.

Перегляди: 0