Головна Новини Новини компаній “Агроліга” завершила жнива ранніх зернових

“Агроліга” завершила жнива ранніх зернових

Компанія “Агроліга” завершила збиральну кампанію по раннім зерновим.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, посівні площі були розподілені між кількома підприємствами, де, хоч і не значно, але кліматичні умови відрізняються. Таким чином, урожайність відрізняється в різних господарствах.

Так, компанією було посіяно озиму пшеницю на площі приблизно в 1 тис. га, сердня врожайність в 6,3 тонн/га. Майже 6,5 тис. т врожаю було зібрано. Посіви озимого ячменю займали площу близько 170 га, принесли майже 1 тис. т врожаю при врожайності в 5,45 тонн/га.

Озима пшениця в “Мечнікове” зайняла 600 га, з найвищим рівнем урожайності в 6,89 тонн/га і більше 4 тис. тонн врожаю на виході. Озимий ячмінь – 170 га із середнім рівнем врожайності в 5,63 тонн/га і загальною вагою врожаю близько 950 т. Яровий ячмінь був висіяв тільки на полях цього підприємства на площі в 300 га, мав показник врожайності в 4,72 тонн/га і підсумковим урожаєм в 1,5 тис. тонн.

Компанія “ВостокАгроКонтракт”: озима пшениця зайняла близько 500 га, середня врожайність склала в 6,4 тонн/га (3 тис. тонн врожаю в результаті). Озимий ячмінь сіявся на площі в приблизно 120 га. При збиранні ми отримали високий рівень врожайності в 6,68 тонн/га при загальному обсязі врожаю в майже 850 тонн.

Компанія “Маяк” посіяла 400 га озимої пшениці, зібрала 2 тис. тонн при урожаності 4,88 тонн/га. Озимий ячмінь – 90 га, приніс трохи більше 300 т врожаю з досить низьким показником врожайності в 3,69 тонн/га.

“Площі, що перевищують за обсягом вищевказані, були відведені під посів соняшнику. Оптимальна кількість опадів в цьому сезоні, дозволили соняшнику увібрати в себе весь необхідний ресурс для відмінного росту і розвитку. А практично повна відсутність екстремально високих температур позлити нам приступити до збирання в традиційні терміни у вересні”, – повідомляють в компанії.

Також зазначається, що вперше за останні кілька років, погодні умови дозволили групі реалізувати повний спектр робіт по сівбі ріпаку.

Перегляди: 0