Головна Новини Новини компаній KSG Agro встановив нову станцію сепарування на свинокомплексі

KSG Agro встановив нову станцію сепарування на свинокомплексі

У липні 2019 року агрохолдинг KSG Agro ввів в експлуатацію нову станцію сепарування гною на свинокомплексі в Ниві Трудовій.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, її потужність склала 70 куб. м гною на годину, що дозволяє переробляти до 420 тис. куб. м гною на рік. Переробка гною здійснюється на тверду і рідку фракції.

“Якщо раніше гній вивозився і вносився на поля в непідготовленому вигляді, що вимагало великих витрат ресурсів, то, після запуску нової станції сепарування, підприємство має можливість управляти процесом та оптимізувати технологію внесення цього органічного добрива. Тверда фракція вивозиться на поля, де її внесення менш працемістке та більш ефективне. Очищені від твердої фракції прояснені стоки – рідка фракція- перекачується на біоспоруди, де після біологічної очистки (терміном до півроку) можуть використовуватися для зрошення полів”, – зауважив генеральний директор ТОВ “Рантьє” Олег Вакулюк.

За його словами, для роботи станції сепарування було придбано обладнання виробництва компанії CRI-MAN (Італія) вартістю 2,1 млн грн. При цьому загальний обсяг інвестицій в об’єкт склав 5,5 млн грн.

За словами гендиректора підприємства, введена станція дозволить поліпшити стан навколишнього середовища в місці розташування свинокомплексу, а рослинницькі господарства агрохолдингу зможуть поліпшити врожайність сільгоспкультур після внесення переробленого гною.

Перегляди: 0