Головна Новини Новини компаній На філії “Нібулона” розвантажили судно з херсонськими кавунами

На філії “Нібулона” розвантажили судно з херсонськими кавунами

Вчора, 22 серпня, на вантажному причалі філії “Переяславська” компанії “Нібулон” відбулось розвантаження несамохідного судна з кавунами з Херсонської області.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, за чотири доби несамохідне судно NBL-90 у супроводі буксира модернізованого проекту 121М “Нодарі Чантурія” з 400 тоннами херсонських кавунів прибуло до перевантажувального термінала компанії у Переяславі-Хмельницькому.

Звідси ягоду доставлятимуть у столичні супермаркети торгової мережі Сільпо підприємства Fozzy Group.

“Щоб несамохідні судна з кавунами ходили річкою, як трамваї або тролейбуси містом, необхідні докорінні зміни законодавства, зокрема щоб річковий транспорт в Україні став конкурентним відносно автомобільного і залізничного, як і у всьому світі. Тоді з Херсонської області будуть вантажитись кавуни від 100 до 300 тонн щоденно”, – заауважив генеральний директор компанії Олексій Вадатурський

В компанії пояснили, що мова йде про зняття надмірного податкового навантаження на український внутрішній водний транспорт, що і заважає повноцінному розвитку вантажного судноплавства на внутрішніх водних шляхах країни.

Для розвитку галузі нагальною є необхідність відмінити акцизний податок на пальне або компенсувати цей податок під час річкових вантажних і пасажирських перевезень, плату за розведення та/або підіймання ферм мостів; плату за проходження шлюзами Дніпровського каскаду; рентну плату за спеціальне використання води. Всі ці заходи є загальносвітовою практикою, адже в жодній країні немає такого надмірного та необґрунтованого податкового навантаження на внутрішній водний транспорт.

Перегляди: 0