Головна Новини Новини компаній KSG Agro у І півріччі 2019 р. наростив прибуток у 5,5 раза

KSG Agro у І півріччі 2019 р. наростив прибуток у 5,5 раза

Чистий прибуток агрохолдингу KSG Agro у І півріччі 2019 року зріс у 5,5 раза, порівняно з аналогічним періодом 2018 року і становить $5,5 млн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, операційний прибуток, порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 16% – до $1 млн 340 тис., а валовий прибуток збільшився у 5,5 раза – до $5 млн. 480 тис.

Зазначається, що на тлі зростання ключових фінансових показників кредитні зобов’язання агрохолдингу, що існували на 31 грудня 2018 року, скоротилися з $44,3 млн до $31,8 млн.

За словами голови ради директорів агрохолдингу Сергія Касьянова, на рівень чистого прибутку в першій половині 2019 року позитивно вплинуло скорочення боргового навантаження. KSG Agro в поточному році підписала договір про реструктуризацію заборгованості перед німецьким виробником техніки для відгодівлі свиней компанією Big Dutchman.

Таким чином борг KSG Agro перед цією компанією було повністю погашено в липні 2019 року.Крім того, компанія підписала договір про реструктуризацію кредитних зобов’язань перед німецьким банком LBBW.

“Для нас успішна реструктуризація заборгованості означає вивільнення оборотних коштів, що, в свою чергу, дозволить нам реалізовувати нові проекти, як у сфері рослинництва, так і в свинарстві. Крім того, подальша реструктуризація боргу залишається однією з наших стратегічних цілей, яку ми завершимо до кінця нинішнього року”, – зазначив Сергій Касьянов.

Перегляди: 0