Головна Новини Новини компаній ЄБРР надасть “Укрзалізниці” $100 млн кредиту

ЄБРР надасть “Укрзалізниці” $100 млн кредиту

“Укрзалізниця” та ЄБРР підписали рамкову угоду щодо залучення вітчизняним перевідзником $100 млн за найнижчою за вісім років ставкою – 7,3% річних.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Кабміну, 70% залучених коштів буде спрямовано на модернізацію залізничної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів TEN-T. Ще 30% коштів компанія спрямує на оновлення засобів диспетчерської сигналізації і зв’язку, а також на удосконалення системи контролю залізничного трафіка.

Таким чином, цьогорічний загальний випуск євробондів компанії становить близько $600 млн. Кінцевий термін погашення додаткового випуску – 2024 року з ефективною ставкою 7,3% річних.

“”Укрзалізниця” залучає від ЄБРР $100 млн за найнижчою за 8 років ставкою. Ми не тільки декларуємо принципи вільної конкуренції та відкритості, найближчим часом ми розпочнемо активне реформування у сфері залізничних перевезень та безпосередньо на “Укрзалізниці”. Співпраця з ЄБРР є сигналом для інших міжнародних партнерів, з якими ми готові разом втілювати реформи у життя”, – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Найближчим часом Укрзалізниця та ЄБРР планують погодити план імплементації угоди, яким буде визначено повний перелік проектів модернізації.

“Закупівля матеріалів проводитиметься за правилами ЄБРР. Це гарантує, що процес буде максимально прозорим. Учасниками тендера можуть бути як резиденти України, так і нерезиденти України. Це дасть можливість залучити до закупівлі широке коло учасників. Усі роботи ми плануємо виконати у 2020 році своїми силами, для цього у нас є і людські, і технічні ресурси”, – зауважив голова правління УЗ Євген Кравцов.

Перегляди: 0