Головна Новини Новини компаній “Епіцентр К” запустив власний насіннєвий завод  у Хмельницькій області

“Епіцентр К” запустив власний насіннєвий завод  у Хмельницькій області

Компанія “Епіцентр К” запустила власний насіннєвий завод у Західному кластері в Хмельницькій області.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, на виробництві встановлене насіннєва лінія компанії Cimbria (Данія) потужністю 80-100 тонн/доба.

Насіннєва лінія дозволяє доробляти насіння з дотриманням прогресивної технології калібровки, протруєння та фасування.

“Цього року ми розпочали працювати самостійно з насіннєвим матеріалом для власних потреб. Під осінній посів підприємство підготувало понад 2 тис. тонн висококласного насіння пшениці”, – зауважив керівник агробізнесу “Епіцентр К” Василь Мороз.

За його словами, виробництво насіння є достатньо прибутковим напрямком, тому запуск власного насінницького заводу дозволить компанії збільшити дохід з гектару.

Зараз ведуться перемовини з кількома іноземними виробниками про вирощування та переробку насіннєвого матеріалу для їхніх потреб. У перспективі компанія буде переходити на вирощування насіннєвого матеріалу зернових та зернобобових культур з його подальшим доробленням.

“Розвиток цього напрямку призведе до зниження собівартості виробництва рослинницької продукції, результатом чого стане посилення ефективності нашого агробізнесу в цілому”, – підкреслив Василь Мороз.

Для вирощування насіння агрохолдинг має власні ділянки гібридизації зі зрошувальною технікою та дощовими машинами.

Перегляди: 0