Головна Новини Новини компаній Нова технологія ультраповерхневого обробітку для підвищення родючості ґрунту

Нова технологія ультраповерхневого обробітку для підвищення родючості ґрунту

Ультраповерхневий обробіток ґрунту – це обробіток на глибині 2-3 см, що підвищує родючість та залишає чисте поле після збирання врожаю. За такого способу ґрунтообробітку верхній шар швидко прогрівається, а насіння падалиці проростає на невеликій глибині. Загортання насіння на більшу глибину може затримати його проростання і, як наслідок, призвести до стану спокою, що може тривати роками. Наприклад, насіння падалиці ріпаку може прорости через 20 років після вирощування культури на цьому поліі засмічуватиме посіви наступних культур, що знизить їхню потенційну врожайність. Багато бур’янів стійкі до гербіцидів, що також спричинює проблеми, адже засміченість полів зменшує врожайність посівів протягом багатьох років.

Зазначена вище система ґрунтообробітку забезпечує швидше проростання насіння бур’янів.. А повторний прохід культиватора та ретельне дотримання вимог щодо виконання наступних агротехнічних заходів відповідно до біологічних особливостей рослин допоможуть знизити витрати на хімічні препарати та поліпшити гігієну поля. Навіть більше – водночас із проведенням такого обробітку відбувається подрібнення й мульчування рослинних решток, що прискорить процес їхньої мінералізації.

Тобто ультраповерхневий обробіток ґрунту дає змогу поліпшити результат роботи за зниження витрат. Адже що менше ґрунту потрібно переміщати, то менше пального буде витрачено.

Обладнавши культиватор Carrier диском CrossCutter, ви можете виконувати ультраповерхневий обробіток на глибині 2-3 см, тобто без глибокого занурювання робочого органа в ґрунт на відміну від звичайного диска. Це означає, що використовується менше пального за збільшення робочої швидкості. Оптимальна швидкість руху агрегату за обробітку ґрунту робочими дисками CrossCutter – від 15 до 20 км/год.

Компанія Vaderstad 2019 року представляє нове технічне рішення для дискового культиватора Carrier XL 425-625 у вигляді додаткової опції – ножового диска CrossCutter. Carrier XL, обладнаний ножовим диском CrossCutter, матиме ще більший діапазон можливостей та зможе виконувати обробіток ґрунту на глибину 2-3 см.

Кожен диск CrossCutter індивідуально монтується на стійку, яка кріпиться до рами через гумові амортизатори, що забезпечує відмінну здатність робочих органів відстежувати контур поверхні ґрунту, тим самим гарантуючи хороші результати.

На перший погляд, може здаватися, що диск CrossCutter виконує такі самі функції, що й звичайні диски. Проте результати обробітку вигідно вирізняють його серед інших завдяки трьом основним відмінностям, які надають переконливу перевагу диску CrossCutter, а саме:

  • ширина його обробітку – 11,5 см проти виробничих стандартів – 5,0 см;
  • диск CrossCutter працює на робочій глибині 2-3 см;
  • кут атаки диска оптимізований для повного підрізання ґрунту за всією шириною обробітку.

Завдяки цьому диски CrossCutter забезпечують якісний, бездоганно рівномірний обробіток ґрунту, що неможливо досягнути за використання звичайного диска зі значно меншою шириною обробітку.

Перегляди: 0