Головна Новини Новини компаній “Кернел” підписав меморандум про співпрацю з Гомельським хімічним заводом на $25 млн

“Кернел” підписав меморандум про співпрацю з Гомельським хімічним заводом на $25 млн

Український агрохолдинг “Кернел” і Гомельський хімічний завод (Білорусь) підписали трирічний меморандум про співпрацю на суму близько $25 млн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, компанії домовилися про пряме постачання складних комплексних добрив NP та NPK для Агробізнесу “Кернел”, а також взаємодію у відпрацюванні агрохімічних технологій вирощування с/г культур за участі саме добрив виробника.

Меморандум передбачає декілька напрямів співпраці, окрім забезпечення добривами агробізнесу “Кернел”. Зокрема, дослідження агрохімічної ефективності NP та NPK добрив у точному землеробстві, пошук нових формул та співвідношень складових, які в найбільшій мірі відповідають вимогам вирощування культур з урахуванням кліматичних і ґрунтових особливостей регіонів присутності “Кернел”.

“З Гомельським хімічним заводом ми тісно співпрацюємо з 2015 р. і досягли нового рівня партнерства. Підписання меморандуму є стратегічно важливим кроком для обох сторін. Ми вчасно отримуємо якісні NP та NPK добрива – мова йде орієнтовно про 50% від загальних потреб цієї групи, прозоре ціноутворення, гарантії від виробника. Водночас для заводу це можливість більш глибоко розуміти ринок і сучасні технології агровиробництва. Адже ми ділитимемося нашою експертизою з фахівцями підприємства. Вони зі свого боку зосередяться на виробництві найбільш оптимальних та економічно виправданих добрив під наші технології, а також працюватимуть в напрямку розробки формул добрив з додаванням мікроелементів”, – зазначив Ігор Стельмащук, керівник комерційного відділу Дивізіону Агробізнес “Кернел”.

Якщо більшість компаній закупляє мінеральні добрива переважно в сезон, то Дивізіон Агробізнес планує закупівлю на рік вперед. Наприклад, вже сьогодні “Кернел” повністю забезпечений добривами на наступний сезон.

“Враховуючи потреби “Кернел”, а це понад 200 тис. тонн азотних і фосфорно-калійних добрив на рік, найоптимальнішим і стратегічно важливим для нас є пряме партнерство саме з виробником. Такої позиції ми дотримуємось, починаючи з 2014 р. За рахунок цього мінімізуємо ризики і купуємо добрива належної якості, які реально є в наявності і за реальною ціною. “Кернел” як товаровиробник реалізує свою продукцію за цінами світового ринку, тому й добрива, на нашу думку, повинні бути доступними українським компаніям за світовими цінами. Зокрема ми зацікавлені у співпраці з виробниками добрив з України, країн СНД, Африки та ЄС”, – прокоментував Ігор Чикін, директор Агробізнесу Кернел.

Перегляди: 0