Головна Новини Новини компаній У 2019 році “Агровіста” перевезла власним річковим флотом 180 тис. тонн вантажів

У 2019 році “Агровіста” перевезла власним річковим флотом 180 тис. тонн вантажів

Група “Агровіста” (раніше – група компаній “УкрАгроКом” і “Гермес-Трейдинг”) у 2019 році транспортувала власним річковим флотом 180 тис. тонн вантажів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ports.com.ua.

Річковий флот “Агровісти”, що складається з 2 буксирів і 4 несамохідних барж загальною місткістю 7800 тонн, виконав 17 рейсів до портів Херсон і Миколаїв. Здебільшого зернові перевантажувались на морські судна для подальшого відправлення на базисі CIF кінцевим споживачам до таких країн, як Туреччина, Кіпр, Італія, Ліван, Ізраїль. 90% вантажів становила кукурудза, серед іншого – пшениця, ячмінь, ріпак, соняшниковий шрот.

Головним портом навантаження флоту був і залишається Світловодськ, але торговий підрозділ компанії рухається у напрямку розширення бази постачальників. У 2019 році завантаження здійснювалися також на річкових елеваторах Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей.

Неабиякий внесок у загальний обсяг перевезень зернових по річці було зроблено спільними зусиллями з компанією “Портошипінг”. Один із буксирів працював у тайм-чартері з баржами замовника. В цьому тандемі було перевезено 73 тис. тонн зернових здебільшого для перевантаження на зовнішньому рейді Миколаєва.

Група “Агровіста” контролює Світловодський річковий термінал (потужність одночасного зберігання зернових – 94 тис. тонн), елеваторні підприємства “Шарівське” (81 тис. тонн), “ХПП Добронадіївське” (70,5 тис. тонн), “Украгроком” (60 тис. тонн), “Королівське ХПП” (47,2 тис. тонн). Власний флот компанії розпочав перевезення у жовтні 2018 року. Флот може щорічно перевозити близько 150 тис. тонн зерна. Здійснюється перевезення зерна до портів Миколаєва, Херсона по річці Дніпро.

У 2018 році “Агровіста” збільшила відвантаження на водний транспорт порівняно з 2017 роком на 12% – до 93,2 тис. тонн.

Перегляди: 1