Головна Новини Новини компаній “НІБУЛОН” збільшив потужності Вознесенської філії

“НІБУЛОН” збільшив потужності Вознесенської філії

На 22 тисячі тонн збільшилися потужності зі зберігання сільгосппродукції на філії “Вознесенська”. Нові потужності зі зберігання сільськогосподарської продукції перевантажувального термінала прийняті в експлуатацію.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на nibulon.com.

Тепер загальна місткість ємностей зі зберігання зерна філії “Вознесенська” становить близько 98 тис. т (найбільша серед усіх філій компанії в Миколаївській обл.), а річний обсяг перевантажень збільшиться до понад 600 тис. т.

Після успішних випробувань єдина автоматизована система прийому, обробки та відвантаження зернових та олійних культур на водний та автомобільний транспорт підприємства повністю готова до роботи, адже підрядники та фахівці компанії налагодили нове обладнання та під’єднали потужності до існуючого технологічного комплексу філії.

Реалізація проєкту здійснювалася за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку.

– Збільшення потужностей одночасного зберігання зерна на філії має безперечний позитивний вплив на розвиток компанії та аграрного сектору нашого регіону. Це дозволить налагодити співпрацю з новими партнерами – постачальниками зернової продукції та покращити показники економічної та логістичної діяльності підприємства. У рамках будівництва зведено три сучасних зерносховища від канадського виробника AGI, кожне з яких по 7,3 тис. тонн. Встановлено покращену систему аерації (для проведення активного вентилювання), зачисний шнек із продуктивністю 200 т/год. Ємності для зберігання зерна обладнано термометрією та ін. Усе це дає змогу колективу впевнено крокувати до спільної мети – до стабільності і надійності, – впевнений Роман Чумаченко, директор філії “Вознесенська”.

Нові потужності уже працюють на повну. Перша культура, яку завантажили в ємності, – пшениця. Наразі на доробку та зберігання передано близько 6,6 тис. т збіжжя, завантаживши одне з трьох зерносховищ. Проте робота не зупиняється, й сьогодні спеціалісти компанії продовжують приймати сільгосппродукцію, зокрема триває заповнення пшеницею другого зерносховища.

Усе збіжжя, яке “НІБУЛОН” приймає на перевантажувальному терміналі філії “Вознесенська”, відвантажується та доставляється до морського термінала компанії у Миколаєві або одразу на зовнішній рейд виключно водним транспортом. Й тепер, завдяки збільшенню виробничих потужностей цього підприємства, обсяг прийнятої сільгосппродукції зросте, а щороку автошляхи Миколаївської області та Миколаєва будуть розвантажені щонайменше на 25 тис. вантажівок.

У 2020 році проєкт зі збільшення виробничих потужностей підприємств компанії включає будівництво додаткових ємностей на території філії “Голопристанська” (21,9 тис. т).

Перегляди: 0