Головна Новини Новини компаній Торік “НІБУЛОН” перевіз українськими річками рекордну кількість вантажів

Торік “НІБУЛОН” перевіз українськими річками рекордну кількість вантажів

За підсумками навігації 2019 року флот судноплавної компанії ТОВ СП “НІБУЛОН” транспортував українськими річками понад 3,8 млн тонн вантажів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на nibulon.com.

Кожного року “НІБУЛОН” звітує про результати діяльності судноплавної компанії, щорічно відзначаючи нові власні рекорди. Не виключення і 2019 рік, адже від початку навігації флот компанії, який на сьогодні налічує 77 одиниць, здійснив 930 рейсів, транспортувавши внутрішніми водними шляхами понад 3,8 млн тонн різноманітних вантажів, що перевищує показник попереднього року на 35%.

Так, понад 3 млн тонн вантажів перевезено Дніпром та Бузько-Дніпровсько-лиманським каналом (у тому числі надання послуг стороннім організаціям), більше 800 тис. тонн – Південним Бугом.

Загалом за час діяльності судноплавної компанії “НІБУЛОН” внутрішніми водними шляхами транспортовано близько 17 млн тонн вантажів, а отже, дороги країни розвантажено на понад 708 тис. вантажівок.

Таких результатів вдалося досягнути завдяки реалізації комплексної патріотичної інвестиційної програми з відродження Дніпра та Південного Бугу як транспортних артерій України, яка включає розбудову мережі сучасних перевантажувальних терміналів уздовж річок, відродження суднобудівної галузі, поліпшення українських судноплавних шляхів, та ряду ефективних управлінських рішень щодо організації вантажних річкових перевезень.

– Протягом останніх років підприємство впроваджує нові логістичні підходи під час транспортування зерна з філій компанії до морських портів водним транспортом – комбіновані перевезення, щорічно збільшуючи обсяги. Це, в свою чергу, призводить до зниження навантаження на автомобільні шляхи України, знижує шкідливі викиди в повітря та дає можливість підвищити закупівельні ціни на збіжжя не лише на підприємствах з можливістю відвантаження на водний транспорт, але і на філіях, які орієнтовані на залізничний транспорт. ТОВ СП “НІБУЛОН” планує збільшити обсяги комбінованих перевезень як по річці Дніпро, так і по річці Південний Буг порівняно з минулим маркетингових роком на 50 %, – розповідає начальник відділу транспортної логістики компанії Олександр Шмаков.

У планах “НІБУЛОНа” на 2020 рік перевезти українськими річками 4,5 млн тонн вантажів, що, у свою чергу, розвантажить українські автошляхи та заощадить державі значні кошти на їх ремонті. За першу половину 2019/20 маркетингового року “НІБУЛОНівський” флот перевіз рекордну кількість вантажів, порівняно з аналогічними періодами інших років, – більше 2 млн тонн.

Перегляди: 0