Головна Новини Новини компаній Risoil – переможець конкурсу на концесію майна ХМТП

Risoil – переможець конкурсу на концесію майна ХМТП

ТОВ “Рісойл-Херсон” перемогло в конкурсі на концесію майна ДП “Херсонський морський торговельний порт” (ХМТП).

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ports.com.ua.

ТОВ “Рісойл-Херсон” – консорціум ТОВ “Петро ойл енд кемікалс” (Georgian Industrial Group) і Risoil S.A. (Швейцарія). Частка грузинської групи становить 60%, швейцарської компанії – 40%.

У грудні 2019 року чотири учасники подавали заявки і пройшли попередню кваліфікацію на участь у конкурсі на концесію майна ДП “Херсонський морський торговельний порт” (ХМТП). Це Busserk Liman Isletme Loj (Туреччина), ТОВ “Спеціальна компанія “Морський порт Херсон”, ТОВ “Рісойл-Херсон” і ТОВ “Укрморпорт”.

ДП “СК “Ольвія” і ДП “ХМТП” є майданчиками реалізації пілотних проєктів концесії у портовій галузі. Пілотні проєкти затверджено Мінінфраструктури 23 червня 2016 року.

Risoil S.A. заснована в 2000 році у Женеві (Швейцарія). Основними напрямками діяльності компанії є забезпечення логістики олії, насипних і генеральних вантажів у портах Чорного моря, продаж і виробництво рослинних олій, торгівля зерновими та олійними культурами в контейнерах, зберігання і переробка агропромислових продуктів. За роки свого розвитку компанія відкрила офіси і запустила виробництво в низці країн Європейського Союзу, Україні та Грузії.

В Україні компанія володіє ТОВ “СП Рісойл Термінал” у порту “Чорноморськ” (олія і зерновий комплекс), терміналом із перевалки рослинних олій ТОВ “Рісойл Південь” у морському порту “Південний”, ТОВ “Морський технічний центр” (спеціалізується на наданні комплексних послуг із перевалки контейнерів і навалювальних вантажів), ПрАТ “Роздільнянський елеватор” в Одеській області, Олійнопресовим заводом ТОВ “Біоіл Універсал Україна”.

Перегляди: 0