Головна Новини Новини компаній Загрози спалаху грипу на підприємствах МХП немає

Загрози спалаху грипу на підприємствах МХП немає

У зв’язку з реєстрацією 18.01.2020 р. випадку захворювання птиці на грип у Вінницькій області (с. Бугаків Немирівського району Вінницької області, ПП “Хутір”) приймаються всі необхідні заходи щодо недопущення спалахів захворювання на ТОВ “Вінницька птахофабрика” Групи МХП, що розташована також у Вінницькій області (Тростянецький район).

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на mhp.com.ua.

МХП слідкує за рішенням засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській районній державній адміністрації, рішенням якої буде затверджено план з ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

На основі затвердженого рішення та плану компанією буде розроблено план наступних дій, про які буде проінформовано пізніше. МХП як український виробник курятини №1 має одну із найбільш прогресивних систем контролю якості та біобезпеки, яка включає понад дві тисячі параметрів щоденного контролю всього виробничого ланцюга та кінцевої продукції.

Тому завдяки вибудованій системі менеджменту якості та безпечності харчової продукції на птахофабриці буде максимально ефективно та швидко впроваджено план реагування.

На усіх птахофабриках Групи МХП стан птиці постійно контролюється відомчою ветеринарною службою та знаходиться під пильним контролем Держпродспоживслужби. На підприємствах постійно здійснюються моніторингові дослідження Держпродспоживслужбою на грип птиці, як тієї що утримується безпосередньо на підприємстві, в домашніх угіддях.

Загрози спалаху грипу на підприємствах немає.

МХП буде дотримуватись у своїй діяльності усіх визначених законодавством норм та правил у питаннях біобезпеки та слідкуватиме за ситуацією та інформацією від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Перегляди: 0