Головна Новини Новини компаній Заводи АСТАРТИ показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва

Заводи АСТАРТИ показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва

У цьому сезоні цукрові заводи компанії показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва – 85,05% (середнє значення по Україні – 83,57%).

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на astartaholding.com.

За результатами виробничого сезону 2019 року АСТАРТА є лідером цукрового ринку України – заводи компанії виробили 22% цукру від загального об’єму виробництва. У 2019/2020 маркетинговому році підприємства АСТАРТИ прийняли на переробку понад 1,9 млн т цукрових буряків та виготовили 301,5 тис. т цукру. Частка цукру вищої категорії зросла до 95,5% від загального виробництва (у 2018 р. – 86%), в тому числі цукру екстра-класу вироблено на 37% більше – 75,6 тис. т.

У цьому виробничому сезоні компанія зосередилася на впровадженні філософії ощадливого виробництва (Lean), розробивши власну систему підвищення ефективності СОВА (Система операційного вдосконалення “Астарти”). Завдяки її інструментам вдалося суттєво вдосконалити бізнес-процеси, досягти ефективності та економії ресурсів. Так, у цьому сезоні цукрові заводи компанії показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва – 85,05% (середнє значення по Україні – 83,57%). Минулого року цей коефіцієнт в становив 83,75%.

“Наші підприємства працювали за схемою “поле-завод”, що дозволило мінімізувати час зберігання цукрових буряків та підвищити якісні та кількісні показники сировини і самого цукру. Також позитивною була динаміка ресурсоощадності виробництва. Зокрема, витрати газу на тонну переробки цукрових буряків на наших заводах скоротилися на 3,7% до 22,58 м.куб/т порівняно з 2018 роком, води – на 4% до 0,82 м.куб/т, – зазначив виконавчий директор АСТАРТИ Валерій Соколенко. – Загалом ми бачимо, що відбулося збалансування ринку цукру, тому маємо позитивні очікування на майбутнє”.

Перегляди: 3