Головна Новини Новини компаній Миколаївська філія “Аскет Шиппінг” у січні обробила 120 тис. тонн вантажів

Миколаївська філія “Аскет Шиппінг” у січні обробила 120 тис. тонн вантажів

Миколаївська філія компанії “Аскет Шиппінг” у січні 2020 року обробила 120 тис. тонн зернових і харчових вантажів, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ports.com.ua.

Номенклатура вантажів представлена пшеницею і соняшниковим шротом. Накопичення партій пшениці здійснювалося на власних складських потужностях, соняшникового шроту – на терміналі портового оператора ТОВ “Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера”.

“Прийняли на склад і провели відвантаження на борт суден 90 тис. тонн пшениці і проекспедирували 30 тис. тонн соняшникової шроту. Всього обробили чотири теплоходи. Оскільки трейдери в основному вивозили пшеницю на експорт у першій половині 2019-2020 МР, завантаження на складські потужності поступово зменшується. Зараз на експорт йде кукурудза, а ми спеціалізуємося на пшениці. У порівнянні з початком маркетингового року обсяги експортних відвантажень пшениці у найближчі місяці будуть скорочуватися, і це очікувано”, – розповів директор миколаївської філії компанії Кирило Паливода.

Миколаївська філія приймає вантажі автомобільним і залізничним транспортом. За словами Паливоди, на початку 2020 року співвідношення прийнятих вантажів змінилося на користь автомобільного транспорту. “Якщо раніше співвідношення було 50/50, то зараз в основному вантажі заходять автотранспортом, захід товару залізничним транспортом знизився”, – додав він.

Миколаївська філія компанії в 2019 році обробила 1,542 млн тонн вантажів. Номенклатура вантажів – зернові, продукти переробки олійних культур.

Перегляди: 0