Головна Новини Новини компаній Портові елеватори ДПЗКУ перевалили 1 млн тонн зерна

Портові елеватори ДПЗКУ перевалили 1 млн тонн зерна

За перші 6 місяців поточного маркетингового року (липень 2019-червень 2020) портові елеватори АТ “Державна Продовольчо-Зернова Корпорація України” (ДПЗКУ) перевалили 1 млн тонн зернових, що майже на 50% перевищує аналогічний показник минулого року, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на pzcu.gov.ua.

Окрім перевалки зерна, за цей період лінійні елеватори ДПЗКУ прийняли на зберігання 1,3 млн тонн зернових. Лідерами серед філій ДПЗКУ за обсягами заготівлі стали Староконстянтинівський, Буринський, Братолюбівський, Гребінківський елеватори та Кролевецький КХП.

ДПЗКУ є лідером України за потужностями зберігання зернових (3,7 млн тонн). Корпорація має розгалужену мережу елеваторних ємностей по всій країні, сертифіковані умови для зберігання зерна та забезпечення його якісних показників, і притримується принципів оптимальної та прозорої тарифної політики.

У грудні 2019 року рішенням Кабінету Міністрів України керівником АТ ”Державна Продовольчо-Зернова Корпорація України” призначений Саймон Чернявський, який до цього очолював агрохолдинг “Мрія”. За 4 роки Чернявський вивів “Мрію”, яка мала 1,2 млрд дол. США боргу, з кризи, після чого холдинг був переданий стратегічному інвестору.

Перегляди: 0