Головна Новини Новини компаній МХП маркує курятину – “Без антибіотиків”

МХП маркує курятину – “Без антибіотиків”

Агрохолдинг МХП розробив власне маркування “Без антибіотиків” для своєї продукції. Уточнюється, що у продукції відсутні будь-які антибіотики, а також вони не застосовувалися в процесі вирощування птиці.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Сьогодні таке маркування розміщується на всій фасованій курятині у зеленому PET-лотку та на тушці у вакуумному пакуванні. Нефасована продукція не має маркування через відсутність індивідуального пакування.

Курятина, що йде на експорт, також не має позначки “Без антибіотиків”. Як кажуть в компанії, маркування жодним чином не впливає на ціну продукції.

З серпня 2019 року МХП додав на паки з курятиною напис “без гормонів росту”.

З 1 січня цього року Союз птахівників України розпочав контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці на кількох підприємствах, серед яких – два з групи МХП: Миронівська птахофабрика та Вінницька птахофабрика. Він триватиме три місяці, а потім відбудеться аудит незалежним сертифікаційним органом. У майбутньому аудит проходитиме періодично, тому його результати потрібно буде оновлювати.

Після завершення аудиту та в разі позитивного рішення Союзу птахівників України, МХП окремо розглядатиме необхідність у додатковому маркуванні продукції спеціальним знаком, що був затверджений Союзом птахівників України.

Перегляди: 1